Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Handelsblatt: Τόσο καλός πελάτης όσο η Ελλάδα δε βρίσκεται

Δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας υπενθυμίζει πως η εξοπλιστική βιομηχανία της χώρας θησαύρισε από την Ελλάδα

Η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία θησαύρισε κατά το παρελθόν από παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Handelsblatt. 
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:
"Όποιος θέλει να δει τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα της Ευρώπης, θα πρέπει να επισκεφτεί την Ελλάδα.
Ακόμη και το 2008 η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε 170 άρματα Leopard 2, η παραγγελία ύψους 1,7 δις ευρώ δόθηκε στην Krauss Maffei Wegmann στο Μόναχο.
Και ο στόλος υποβρυχίων της Ελλάδας είναι πρώτης τάξεως: για 1,6 δις ευρώ οι εταιρίες HDW και Ferrostaal παρέδωσαν στην Ελλάδα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 209".
Και αν αυτά ακούγονται κάπου φυσιολογικά, η συνέχεια είναι διαφορετική, προς το χειρότερο, ενώ γίνεται λόγος και για την Ελλάδα η οποία δεν πρόκειται αλλά έχει ήδη χρεοκοπήσει.
"Διαπραγματεύσεις για 48 Eurofighter με την εταιρία EADS Cassidian ακυρώθηκαν, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. "Το πάρτι τελείωσε", έτσι εξέθεσε την κατάσταση Γερμανός μάνατζερ στα εξοπλιστικά ζητήματα.
Όντως το πάρτι τελείωσε, αφού μέσα στην περασμένη δεκαετία η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία επωφελήθηκε ιδιαιτέρως από την αλόγιστη αγορά εξοπλισμού στην Νότια Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Sipri, προ πάντων  οι προμήθειες σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία κατέστησαν τη Γερμανία Τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο.
"Τώρα το καραβάνι συνεχίζει γι’ αλλού, ο κλάδος αναζητά νέες αγορές. Η KMW και η Rheinmetall ελπίζουν στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Βραζιλία. Η EADS Cassidian "ποντάρει" επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ινδία. Όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: ένας τόσο καλός  πελάτης όπως την Ελλάδα σπάνια βρίσκεται". 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τη λευτεριά σου μην τη ζητιανεύεις..

   Έρχονται μέρες σαν τη σημερινή που δεν ξέρεις τι άλλο να γράψεις πλέον για την κατάσταση.Βγαίνεις στο δρόμο και δεν ξέρεις ποιον άλλον 8α συναντήσεις να σου απλώνει το χέρι και να σε κοιτάει με αυτό το βλέμα ζητώντας πρώτα απ' όλα οίκτο και στη συνέχεια μερικά ψιλά με τα οποία θα μπορέσει να πάρει ένα ψωμί για να φάει, ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί του και στη χειρότερη, να μπορέσει να μαζέψει για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη δόση που εξαρτά τη ζωή του απ' αυτή.Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι απ' αυτούς τους ανθρώπους οδηγούνται στο να κάνουν αυτό το πράγμα για να μπορέσουν να βγάλουν τα προς το ζην.Άνθρωποι κάθε ηλικίας που σίγουρα δεν ονειρεύονταν αυτό το μέλλον και αυτή τη ζωή.
   Είναι αυτές οι στιγμές, που σαν άνθρωπος μεγαλωμένος στην επαρχία και μη γνωρίζοντας αυτές τις καταστάσεις τόσο καλά όσο κάποιοι άνθρωποι που έχουν ζήσει παραπάνω χρόνια σε μεγάλο αστικό κέντρο, δεν γνωρίζεις τι ακριβώς να κάνεις.Τους βλέπεις και θέλεις να βοηθήσεις.Μα μια φωνή μέσα σου σε παραπέμπει σε διάφορες σκέψεις.
   Μία από αυτές υποστηρίζει ότι δίνοντας έστω και το ελάχιστο είναι σαν να διαιωνίζεις την κατάσταση αυτή.Είναι η ρεαλιστική πλευρά που κοιτάει μακροχρόνια, οικονομικά και εν μέρει αν διαβάσουμε τις αναλύσεις είναι σωστή.Δεν είναι όμως η ανθρωπιστική που έχεις μέσα σου βάσει ορισμένων αξιών.
   Η Αθήνα κάθε μέρα και μέρα και χειρότερη.Τρώει κι αυτή, όπως και η Ελλάδα ολόκληρη, τα παιδιά της ή τα "υιοθετημένα" της παιδιά.
   Το σύστημα γίνεται όλο και πιο σκληρό απέναντι στη βάση του, το λαό.Η παραγωγή αυξάνεται, ενώ η εργατική δύναμη και συνεπώς η καταναλωτική δύναμη των μεσαίων και κατώτερων μαζών μειώνεται σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά, απ' ότι η πρώτη.Εκεί που τα νούμερα ευδοκιμούν, η εξαθλίωση ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς.Είναι η λεγόμενη "ανάπτυξη", μόνο που είναι μονόπλευρη, με τον πλούτο να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια.Αυτό συμβαίνει εδώ και δύο περίπου αιώνες.Δεν είναι κάτι καινούργιο για το λαό.
   Εκείνο που είναι καινούργιο και γεννιέται σιγά σιγά στο μυαλό όλων ,είναι ο αγώνας για επιβίωση, όχι όμως ζητιανεύοντας, αλλά πολεμώντας.Πολεμώντας για ένα καλύτερο αύριο.Πολεμώντας για πιο δίκαιες κοινωνίες, που δεν θα κάνουν κουμάντο λαμόγια και τραπεζίτες και που θα υπάρχει η σωστή πλευρά της πληροφόρησης.
   Αυτές είναι οι κοινωνίες που ονειρευόμαστε και είναι μια αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι και την απαισιοδοξία της σημερινής εικόνας.Είναι τα απολύτως αισιόδοξα μηνύματα.
   Δεν είμαστε μόνοι.Ο καθένας έχει τον διπλανό του.
   Εμπρός για να πάψουμε να ζητιανεύουμε τη λευτεριά μας.Εμπρός για να την διεκδικήσουμε από όλους τους σφετεριστές της.
   ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ!!!
   Α.Φ.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Το σενάριο πρόκρισης για τον Ολυμπιακό!



Από την στιγμή που η Γαλατασαράι επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στο «Αμπντί Ιπεχτσί» την Εφές, την έθεσε εκτός πρόκρισης και παράλληλα προσπέρασε τον Ολυμπιακό στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα πρέπει να καλύψει και την διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα, η οποία βέβαια ήταν η μικρότερη δυνατή. Η Γαλατά είχε νικήσει με 78-77 και ο Ολυμπιακός θα πρέπει την επόμενη Πέμπτη να τη νικήσει στο ΣΕΦ με τουλάχιστον ένα καλάθι διαφορά. Αν η Γαλατά είχε ηττηθεί από την Εφές, θα αρκούσε στους «ερυθρόλευκους» νίκη και με έναν πόντο.


www.olympiacos24.gr

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Η ψήφιση του μνημονίου 2 από τους Α.Γεωργιάδη και Μ.Βορίδη είχε σαν επακόλουθο την διαγραφή τους από το κόμμα του ΛΑΟΣ. Ο Γ.Καρατζαφέρης στην προσπάθεια του να αποδείξει ότι δεν θέλει να έχει σχέση με το μνημόνιο ώστε να μην ‘δείξει άσχημο πρόσωπο στους πολίτες’ επέβαλε σαν γραμμή του κόμματος την αρνητική ψήφο. Οι δυο ‘αντάρτες’ όμως στήριξαν την κυβέρνηση και απάντησαν θετικά στο νέο μνημόνιο. Ανεξάρτητοι όμως έμειναν για λίγο καθώς γρήγορα βρήκαν την νέα τους κομματική στέγη. Ο Αντώνης Σαμαράς με μια κίνηση ματ έφερε στο κόμμα του τη Νέα Δημοκρατία τους ‘αντάρτες’ του ΛΑΟΣ. Οι θετικές απαντήσεις και των δυο δεν αποτελούν έκπληξη αφού μετά το σύντομο διάστημα που διατέλεσαν υπουργοί προφανώς γλυκαθήκαν από την εξουσία και την αναζητούν πλέον με κάθε τρόπο. Παρόλο που το παρελθόν και των δυο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφού ο ένας στο παρελθόν αποτελούσε μέλος της ΕΠΕΝ, κόμμα του χουντικού Παπαδόπουλου και τριγυρνούσε με τσεκούρια στους δρόμους και ο άλλος προκαλούσε με τις δηλώσεις του και γενικότερα με τις αντιλήψεις και τον χαρακτήρα του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν δίστασε να τους δώσει θέση στο κόμμα του. Αυτό που μας προβληματίζει  είναι ο λόγος που έγινε αυτή η επιλογή από τον Α.Σαμαρά και τι προσπαθεί να πετύχει με την κίνηση του. Το μόνο που μπορούμε να του πούμε είναι συγχαρητήρια για την ‘σωστή’ του επιλογή……

Υ.Γ. να προσέξουν οι δυο πολιτικοί Γεωργιάδης, Βορίδης να μην πάνε άλλο ‘αριστερά’…

Ο κύριος Σόιμπλε.

Το 1990 Κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην περιοχή Όπεναου κοντά στο Φράιμπουργκ σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας από τον Ντίτερ Κάουφμαν.Ο τελευταίος, περίμενε καρτερικά να ολοκληρώσει την ομιλία του ο Σόιμπλε, για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του, κάτι που έγινε έπειτα από 30 λεπτά.Τη στιγμή της αποχώρησης του Γερμανού πολιτικού έβγαλε μέσα από την μαύρη δερμάτινη καπαρντίνα του ένα μικρό περίστροφο το οποίο είχε κλέψει από το ντουλάπι του κυνηγού πατέρα του. Από απόσταση αναπνοής πυροβόλησε τρεις φορές.Η πρώτη σφαίρα βρήκε τον Σόιμπλε στο κεφάλι του, συνθλίβοντας την δεξιά πλευρά του σαγονιού του. Η δεύτερη σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του. Ενστικτωδώς ο σωματοφύλακας του προσπάθησε να τον προστατέψει με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και εκείνος με τη σειρά του.
Ο Σόιμπλε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών έμεινε παράλυτος και καθηλώθηκε σε αναπηρική καρέκλα! Ο δράστης της απόπειρας αποδείχθηκε ψυχοπαθής και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική.Ο 69χρονος πολιτικός πήρε εξιτήριο από την κλινική Λάνγκερσταϊνμπαχ στις 22 Νοεμβρίου αφού χρειάστηκε να δώσει μάχη για να παραμείνει στη ζωή. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο Σόιμπλε, δηλωμένος φίλος των σπορ έπαιζε τένις, ποδόσφαιρο, ενώ έκανε και σκι στον ελεύθερο χρόνο του…Αυτόπτης μάρτυρας του ατυχούς περιστατικού ήταν ο δημοσιογράφος, Χανς-Πέτερ Σουλτς. “Αποτελούσε την μεγάλη ελπίδα του Χέλμουτ Κολ. Προδιαγράφονταν μια σπουδαία καριέρα. Το μοιραίο βράδυ είχε συνεπάρει τα πλήθη με τον λόγο που εκφώνησε αποσπώντας θερμό χειροκρότημα” τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:“Η κόρη του Κριστίν ούρλιαζε βλέποντας τον πατέρα της πεσμένο στο έδαφος”.Ο Κάουφμαν δικαιολόγησε την πράξη του ισχυριζόμενος πως ο Σόιμπλε ήταν σύμβολο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ήθελε να προκαλέσει ψυχολογικό αλλά και σωματικό τρόμο με την αποτρόπαια πράξη του.
Συνήθως άνθρωποι που παθαίνουν τέτοιου είδους σοκ,συνηθίζουν να ευαισθητοποιούνται,να βλέπουν τη ζωή με περισσότερη αγάπη να ξεφεύγουν από τη μισανθρωπιά.
Παρόλα αυτά για εκείνον τα πράγματα δεν ήταν έτσι,αρχικά το 2003 ήρθε σε μεγάλη σύγκρουση με τα κόμματα της αριστεράς αφού
  1. ήταν υπέρμαχος της στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ.
  2. Ταυτόχρονα διατύπωνε οτι το καλύτερο μέσο καταστολής της ανομίας για τη χώρα του είναι η χρησιμοποίηση του στρατού στο εσωτερικό της Γερμανίας.
  3. Συνάμα είχε τονίσει την άποψή του περί της κανονικής λειτουργίας του στρατοπέδου Γκουαντάναμο.
Κύριε Σόιμπλε δεν περιμένω να αλλάξετε τώρα την νοοτροπία και την ιδεολογία σας.Όμως ως άνθρωπος με ειδικές ικανότητες πως θα σας φαινόταν αν η κυβέρνησή σας , έκοβε οποιοδήποτε προνόμιο διευκόλυνε τη ζωή σας?Όταν θα είχε κοπεί η σύνταξή σας στο μισό και παραπάνω ενώ εσείς θα ήσασταν ανήμπορος στο καροτσάκι σας?Όταν μες το κρύο θα κινδυνεύατε να μείνετε χωρίς ρεύμα?
Είστε απαράδεκτος,απολίτιστος κι ανήθικος!
Τ.Β.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Άνιση κοινωνία.

Σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες όλα εκείνα τα οποία μπορεί να μας οδηγούν στην εκμετάλλευση,στην καταπίεση...Οι κοινωνίες μας τα προηγούμενα χρόνια εξελίσσονταν με δαιμονιώδη ρυθμό.Τα οικονομικά συμφέροντα,οδηγούσαν τους πολίτες σε ανισόπεδες τακτικές,οι οποίες χαρακτηρίζονται από την έκφραση ''το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό''.Η διάκριση κι η επιτυχία ,καθορίζονται,στις ιμπεριαλιστικές κοινωνίες με βάση το κέρδος,ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται.Μ' αυτόν τον τρόπο η ανομία ανέρχεται σε υψηλά επίπεδα,ενώ από την άλλη μεριά χάνεται οποιασδήποτε μορφής ανθρωπιά κι αλληλεγγύη!
Φαίνεται σαν αστείο,πως μπορεί μια μορφή οικονομίας να έχει τέτοια απίστευτα αποτελέσματα.
Να καθορίζει συνειδήσεις,συμπεριφορές,να δημιουργεί ψυχολογικά συμπλέγματα και να φτάνει σε σημείο που όλα να δείχνουν προμελετημένα.Η προηγούμενη έκφραση που παρομοιάζει την φύση των όντων της θάλασσας με την κοινωνία των ανθρώπων,ποτέ δεν μου άρεσε!Μου φαινόταν ,το λιγότερο,φασιστική.Άλλωστε δεν γίνεται να συγκρίνουμε μία κοινωνία νοήμων ανθρώπων με τα ζωώδη ένστικτα της φύσης!Δείτε το βίντεο αυτό,το οποίο το είδα απο μία φίλη κι μου έδωσε το ερέθισμα της σκέψης!
Όμως κάτι έλαμψε μέσα μου,όταν παρατήρησα οτι αυτή η νοοτροπία έστω κι αργά έστω κι υπό το καθεστώς δύσκολων συγκυριών φαίνεται να εκλείπει.Η κοινωνία μας στις ώρες της κρίσης στέκεται αλληλέγγυα στους αναξιοπαθούντες προσφέροντας αρκετά από εκείνα που το κράτος δεν μπορεί!Θέλω να πιστεύω πως αυτή η συσπείρωση,μπορεί να διατηρηθεί για το καλό όλων μας,ανεξάρτητα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα μας!Ίσως να είναι και το πιο θετικό ''προνόμιο'' της κρίσης!

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

60 χρόνια στο Ν.Α.Τ.Ο.

NATOdoc1951Η Ελλάδα έκλεισε 60 χρόνια στο ΝΑΤΟ!Αυτό είναι το έγγραφο που ψηφίστηκε απο την ελληνική βουλή,το οποίο προχωρούσε στην ταυτόχρονη ένταξη της Ελλάδας και της Τουρκίας στη συμμαχία προς αποφυγή μεταξύ τους διαταραχών.Το έγγραφο αυτό τονίζει οτι απο τη στιγμή της υπογραφής της ένταξης στο ΝΑΤΟ,το ελληνικό ,τότε,βασίλειο και η δημοκρατία της Τουρκίας θα πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς και να συμπεριφέρονται ως σύμμαχοι κι αν κάποια απο τις δύο χώρες ''σπάσει'' αυτή τη συμφωνία,οι Η.Π.Α. θα κήρυσσαν πόλεμο προς αυτή!
Σαφώς αυτή η κίνηση ,έμοιαζε ιδανική για την ευημερία και την ανάπτυξη των λαών,αφού καταργούσε κάθε πιθανότητα εχθροπραξιών.Παρόλα αυτά η βορειατλανική συμμαχία ,παρέμεινε με σταυρωμένα τα χέρια ,μόλις 23 χρόνια μετά απο τη σύμβαση,όταν οι Τούρκοι με το σχέδιο ΑΤΤΙΛΑΣ εισέβαλαν στην Κύπρο.Μια υπερδύναμη σαν την Αμερική δεν είχε τη δύναμη να εκφοβίσει τους Τούρκους,να τους κηρύξει πόλεμο ή να τους εκδιώξει απο τη συμμαχία;
Το σύνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο αποδεικνύεται ορθό απο κάθε πλευρά.Για ακόμη μία φορά οι συμμαχίες αποδείχθηκαν σκάρτες όπως και τα πολιτικά μας πρόσωπα,τα οποία ποτέ δεν είχαν το σθένος να διεκδικήσουν τα αυτονόητα,τη στιγμή που είχαν και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν ,ειδικά μέχρι τις αρχές του 90',το δίπολο Αμερικής-Ρωσίας.
Τ.Β.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Άνοιγμα των ''εταίρων'' στα Σκόπια.

Οι Ευρωπαίοι βρήκαν,όπως φαίνεται,την κατάλληλη στιγμή να διαπραγματευτούν για το σκοπιανό ζήτημα.Έπειτα από την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας,την αποδυνάμωση της ελληνικής κυριαρχίας,θέτουν άμεσο ζήτημα ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. ενώ ξεκαθαρίζουν στην ελληνική πλευρά να τελειώνει τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία.
Πόσο πιο προκλητικοί θα μπορέσουν να γίνουν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει!Μ' αυτή τους την κίνηση δείχνουν την Ελλάδα ως την αυτουργό του σκοπιανού και στην ουσία την προτρέπουν να παραιτηθεί απο κάθε διεκδίκηση.
Το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι οτι οι Ευρωπαίοι ζητούν για ακόμη μία φορά,από το φερέφωνο τους,πρωθυπουργό της Ελλάδας να διευθετήσει θέματα τα οποία δεν είναι στις αρμοδιότητες αυτής της αψήφιστης κυβέρνησης!
Κύριε Παπαδήμο σας απαγορεύουμε να διευθετήσετε ο,τι έχει να κάνει με θέματα ελληνικής κυριαρχίας!''Αγαπητά'' κόμματα της βουλής δεν θέλουμε κανένα σας να μας εκπροσωπήσει!Εκλογές ΤΩΡΑ!
T.B.

θα έρθουν μέρες πείνας..



θα κάνουμε το παξιμάδι μας....


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή δανείων στην Ελλάδα


Αναβολή δανίων σχεδιάζει η ευρωζώνη

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2

Την Κυριακή το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έδειξε την πίστη του στις επιλογές ΕΕ και ΔΝΤ και έτσι, όλοι μαζί υπερψήφισαν το βράδυ της Κυριακής την επαίσχυντη δανειακή σύμβαση και τα σφαγιαστικά μέτρα  που την συνοδεύουν. Τα μέτρα αυτά πέρασαν την στιγμή που έξω από τη Βουλή χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης. Η αστυνομία βοήθησε την ψήφιση των μέτρων με την στάση της αφού με συχνές επιθέσεις προς τους διαδηλωτές δεν άφησε την ειρηνική διαδήλωση να πραγματοποιηθεί ομαλά και τους πολίτες να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος. Οι πολλές προσαγωγές και συλλήψεις καθώς και οι επιθέσεις  της αστυνομίας  προς τους διαδηλωτές δείχνουν την στάση που έχει στις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια των πολιτών. Η κυβέρνηση με τα αντισυνταγματικά μέτρα που επιβάλλει στον ελληνικό λαό και που τον καταδικάζουν σε φτώχεια και εξαθλίωση εχει ως μόνο στόχο την ικανοποίηση των δανειστών μας και των τραπεζών. Ο λαός πρέπει να συνεχίσει δυναμικά και μαζικά τους αγώνες του για την ανατροπή τους.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΗΝΤΕΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.

Ακούμε τόσες μέρες οτι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική.Για αυτό το λόγο τα μέτρα θα πρέπει να είναι σκληρά.Δηλαδή οι πολίτες της χώρας ,στο βωμό της ανταγωνιστικότητας ,θα πρέπει να ξεχάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα ,να υποστούν την ανεργία και το συνεπακόλουθο της,την οριζόντια μείωση μισθών.
Είναι φανερό οτι η παγκοσμιοποίηση,οι ανοιχτές αγορές και γενικότερα ο οικονομικός ιμπεριαλισμός πέτυχαν το στόχο τους. Κοίμισαν το λαό,κάνοντάς τον υλιστή.Ταυτόχρονα μέσω του ''στοχευμένου'' μάρκετινγκ κατέστησαν τον άνθρωπο υποχείριο της μιζέριας του.
Με την κατάρρευση αυτού του συστήματος και την συσσώρευση υπερκέρδους στους ήδη κατέχοντες των συντελεστών παραγωγής , η εργατική τάξη ισοπεδώθηκε.
Τα πραγματικά αίτια της κρίσης δεν είναι το υπερβολικό χρέος της Ελλάδας,όπως
συνήθως ακούγεται, αλλά ο φόβος των Ευρωπαίων μπροστά στην καλπάζουσα κινέζικη οικονομία,του χαμηλού κόστους εργασίας και της μη ανατίμησης του εθνικού της νομίσματος.Ο τρόμος της Ευρώπης ,αντανακλά στα μέτρα που λαμβάνονται αλλά και στους στρατηγικούς της στόχους. Ποιοι είναι αυτοί?Αρκεί να σκεφτείτε ποιες χώρες είναι στο στόχαστρο της Ε.Ε.
Είναι κυρίως οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ (Ισπανία, Πορτογαλία,Ελλάδα,Ιταλία).Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά κατέχοντας τις βαριές βιομηχανίες ,θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως φυσικά επίνοια τις χώρες του νότου και για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους πρέπει να ελαχιστοποιήσουν το κόστος εργασίας των μεσογειακών λαών.Μόνο μ' αυτό τον τρόπο η Γερμανία θα καταφέρει να ανταγωνιστεί και να μην υποσκελιστεί από τους Κινέζους.
T.B.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Για όλα φταίνε οι αναρχικοί!


Ήμουν σίγουρη αλλά δεν ήθελα να εκτεθώ πριν εντοπίσω τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη σκοτεινή συνωμοσία των αναρχικών δυνάμεων που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και τη χρεωκοπία…
Και τα ντοκουμέντα είναι αμείλικτα αφού οι αναρχικοί δεν βρίσκονται μόνον πίσω από επεισόδια, φωτιές και προβοκάτσιες. Δεν βρίσκονται μόνον πίσω από κουκούλες…
Βρίσκονται πίσω και πάνω από όλα και όλους! Είναι οι άρχοντες του σκότους!
Και επειδή τα social media ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε έχουν αναλάβει το πιο σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης ιδού τι αποκαλύπτεται μέσω του twitter και του hashtag  #Oi_anarxikoi…
Αποκαλύψεις που όχι μόνον αλλάζουν την ιστορία αλλά την ξαναγράφουν στη σωστή της διάσταση και σηματοδοτούν το τέλος του μύθου και της μεταπολίτευσης....
Ιδού τα ντοκουμέντα ανά κατηγορία:
Πολιτική – Ελλάδα
#Oi_anarxikoi υπέγραψαν το μνημόνιο
#Oi_anarxikoi επιβάλουν την κομματική πειθαρχία
#Oi_anarxikoi έκαναν τα υποβρύχια να γέρνουν
#Oi_anarxikoi γέμισαν την Αθήνα με άστεγους
#Oi_anarxikoi δημιουργούν χουντικά καθεστώτα στο εξωτερικό για να έρχονται μετανάστες και να τσαντίζουν τον Άδωνι
#Oi_anarxikoi θέλουν να γυρίσουμε στην δραχμή γιατί έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό..
#Oi_anarxikoi τρώγανε τρία συσσίτια στην Κατοχή
#Oi_anarxikoi εμποδίζουν τα πυροσβεστικά γιατί το αναρχικό παρακράτος τους έχει βολέψει όλους στην Π.Υ.
#Oi_anarxikoi έφεραν τη χούντα στην Ελλάδα
#Oi_anarxikoi θα έρθουν στον ύπνο σου να σου αλλάξουν τα ευρώ σε δραχμές
#Oi_anarxikoi έβγαλαν Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή και ΓΑΠ πρωθυπουργούς κι έγινε η χώρα μας υπερήφανη κοκόνα.
#oi_anarxikoi πουλάνε τα CDS

Διεθνή
#Oi_anarxikoi ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
#Oi_anarxikoi κάψανε τη Ρώμη (ποιος Νέρωνας και παπαριές)
#Oi_anarxikoi θα φέρουν το τέλος του κόσμου
#Oi_anarxikoi έριξαν τους Δίδυμους πύργους
#Oi_anarxikoi Σκότωσαν τον Κένεντυ για να προκαλέσουν κοινωνική επανάσταση
#Oi_anarxikoi βύθισαν τον Τιτανικό
#Oi_anarxikoi έδιναν κόκα στην Ουίτνεϊ...

Lifestyle
#Oi_anarxikoi εξώθησαν την Τζούλια στην πορνεία
#Oi_anarxikoi κάνουν συνελεύσεις, γλέντια και d&b πάρτι στο Αβέρωφ
#Oi_anarxikoi γράφουν τα τούρκικα σήριαλ καθώς και τις "Οικογενειακές Ιστορίες"
#Oi_anarxikoi χτύπησαν τη Ντενίση
#Oi_anarxikoi παγίδευσαν τον Ρότζερ Ράμπιτ
 #Oi_anarxikoi φταινε που δεν τραγουδησε στο "Πρωινο μου" η Κοκκινου...

Προσωπικές ιστορίες
#Oi_anarxikoi φταίνε που δεν περνάω μαθήματα
#oi_anarxikoi φταίνε που έχω να κάνω σεξ τρεις μήνες
#Oi_anarxikoi καταλαμβάνουν κτίρια και καταστρέφουν το φενγκ σούι
#Oi_anarxikoi πέταξαν τα σεμεδάκια της μάνας μου
#Oi_anarxikoi μου κάψανε ένα 50€ που είχα στην τράπεζα.
#Oi_anarxikoi θα πάρουν όλες τις τηλεοράσεις μέσα από τα σπίτια σας
#Oi_anarxikoiφταινε που δεν μου καθεται το τζοκερ

Αστυνομικά- καταγγελίες
#Oi_anarxikoi δεν είναι άνθρωποι, μπορούν και φιλιούνται φορώντας μάσκες
#Oi_anarxikoi κλέβουν μωρά από τα καροτσάκια και τα πουλάνε για πειράματα
#Oi_anarxikoi ξαναγυρνάνε πίσω τις γριές, που μόλις πέρασες απέναντι στη διάβαση.
Υ.Γ
Το χιούμορ έχει αλάθητο πολιτικό κριτήριο